Fiets en Bromfiets

Uw fiets en bromfiets zijn op dit moment zeer gewilde objecten voor dieven. Vooral in steden is het bijna niet meer mogelijk om een (brom)fiets buiten te laten staan. Hoewel het beveiligen van een fiets of bromfiets minder geavanceerd is dan andere motorrijtuigen zijn er toch enkele dingen waarop u kunt letten:

Taggen

Een eerste mogelijkheid is om uw fiets te laten taggen. Bij het taggen wordt er een chip in de (brom)fiets aangebracht. Hierdoor kan te allen tijden worden nagegaan waar het rijtuig zich bevindt. Hierdoor is opsporing na diefstal een stuk eenvoudiger

Postcode graveren

Een andere mogelijkheid is om uw postcode op het frame van de (brom)fiets te laten graveren

Slot

Daarnaast is het gebruik van een goed slot ook fundamenteel. De politie zegt hierover het volgende “Gebruik een stevig ringslot door het achterwiel en een goed ketting- of beugelslot om frame en voorwiel vast te zetten aan een fietsenrek of een ander stuk “vaste wereld”. Als de (brom)fiets nergens aan vastgebonden staat, kan een dief de het rijtuig meenemen en op een rustige plek openbreken. Als u alleen het voorwiel vastzet, heeft u kans dat de rest van de fiets verdwijnt.