Reisdocumenten

Niets is zo vervelend als problemen tijdens uw welverdiende vakantie. Heeft u van tevoren alles goed geregeld, dan is de kans groot dat de meeste problemen snel opgelost zijn.

Ziek tijdens vakantie

Ziek op vakantie. Het gebeurt vaker dat mensen ziek worden tijdens hun vakantie. Zorg er dus altijd voor dat u uw zorgpas bij u heeft. Vraag voor de zekerheid ook aan uw ziektekostenverzekeraar in hoeverre u verzekerd bent in het buitenland. Een andere handige tip is om voor aanvang van de reis na te gaan welke medische hulp er is in de buurt van uw bestemming.

Verlies of diefstal van documenten

Maak kopieën van belangrijke documenten (paspoort, zorgpas, verzekering, telefoonnummers) en stuur deze naar uzelf via e-mail. Zo heeft u bij diefstal altijd toegang tot belangrijke info

Geldigheid documenten

Controleer ruim voor aanvang van uw reis of uw paspoort of identiteitsbewijs nog geldig is.

Reizen per auto

Indien u per auto op reis gaat, zorg er dan altijd voor dat u de verzekeringspapieren, het kentekenbewijs en het rijbewijs bij de hand heeft. Ga tevens van tevoren na wat u moet doen in geval van pech of aanrijding. Veel van deze informatie staat op de groene kaart die u van uw verzekeraar krijgt.