Inbraak

Het gevoel van verontwaardiging en onmacht na de ervaring van een inbraak is vaak groter dan de financiële gevolgen. Inbreuk op privacy binnen uw “beschermde” omgeving in combinatie met verlies van soms persoonlijke bezittingen is een nare ervaring. Het veilige gevoel behorend bij uw woongenot kan een fikse deuk oplopen. Het treffen van preventiemaatregelen kan dit in een groot aantal gevallen voorkomen.

Opbergen en bewaren van sleutels

  • Bewaar sleutels nooit buiten (onder de deurmat, bloempot, etc)
  • Hang geen labels met info aan uw sleutelbos. Zo weten dieven snel uw huis te vinden.
  • Bent u buiten de deur, houdt uw sleutels dan altijd dicht bij u. Doe de sleutels bij voorkeur niet in een rugzak of handtas, dit zijn makkelijke doelwitten voor dieven. Zorg er ook voor dat indien u ergens uw jas moet ophangen (bijvoorbeeld een restaurant of feest) dat uw jaszakken leeg zijn.
  • Leg sleutels van waardevolle voorwerpen (auto;s motoren, kluizen) nooit op een zichtbare plaats. Als deze sleutels zichtbaar zijn dan vergroot dit de kans op inbraak vele malen.

Klik hier voor een overzicht van mogelijke sleutelkluizen

Beveiliging van ramen en deuren

  • De eerste tip is de makkelijkste: laat nooit ramen en deuren zomaar open. Ook niet als u even boodschappen gaat doen bij de supermarkt om de hoek.
  • Ramen en deuren kunnen goed beveiligd worden door zogenaamde dievenklauwen. Let er wel op dat u dievenklauwen gebruikt met een keurmerk (SKG*)
  • Buitenverlichting. Buitenverlichting schrikt inbrekers veelal af. Dit geldt echter alleen voor woningen in drukke gebieden waar veel zicht is op de woning.
  • Klimmogelijkheden. Inbraken ontstaan in veel gevallen op een andere plaats dan de begane grond. Bij veel huizen zijn de voor- en achterdeur goed beveiligd, echter op de eerste of tweede etage is dit een stuk minder. Zorg er dus voor dat er geen voorwerpen in de buurt van uw huis staan waardoor inbrekers makkelijk deze verdiepingen kunnen bereiken. Denk hierbij aan: ladders in de tuin, tafels, stoelen of begroeiing langs uw huis.

Onderstaand een link naar een website van de politie waarop u kunt vinden of en waar er de afgelopen 3 maanden is ingebroken of een poging daartoe is geweest. U kunt zoeken per postcode.

http://www.politie.nl/misdaad-in-kaart